Sisältö & Kulttuuri: johdanto

Kaikkien The Learning Eye projektin osanottajien intohimona on kiinnostus kuvien merkkikieleen ja halu löytää uusia tapoja nähdä ja katsoa. Heterogeeninen taustamme taiteilijoina, graafisina suunnittelijoina, kuraattoreina, arkistonhoitajina ja antropologeina on suuri etumme.

Käytämme erilaisia ja jopa poikkeavia teoreettisia näkökulmia useimpien meistä toimiessa visuaaliseen koulutukseen liittyvällä monitieteellisellä alueella. Yhteisenä nimittäjänä on se, että olemme kaikki tavalla tai toisella tekemisessä koulutuksen, kasvatuksen ja visuaalisen kommunikaation kanssa. Päätimme työskennellä yhdessä, koska halusimme oppia lisää kunkin käyttämistä opetusmenetelmistä. Uskomme tekemällä oppimiseen – learning by doing, jota olemme soveltaneet projektin valmistavilla kursseilla ja niitä seuranneissa dynaamisissa keskusteluissa.

Prosessi on ollut hedelmällinen ja olemme oppineet jakamaan kokemuksemme ja teoreettisen tietämyksemme. Päämääränä on ollut löytää uusia koulutuksellisia ja kasvatuksellisia työkaluja käyttämällä dialogia ja interaktiivisuutta. Haluamme, että arkielämässämme meitä ympäröivät visuaaliset merkit ja viestit ovat paremmin saavutettavissa.